završni rad
PRIJEVOZ MESNIH PRERAĐEVINA CESTOVNIM PROMETOM

Ante Uzelac (2016)
Veleučilište u Šibeniku
Promet
Podaci o radu
NaslovPRIJEVOZ MESNIH PRERAĐEVINA CESTOVNIM PROMETOM
AutorAnte Uzelac
Voditelj/MentorNikolina Gaćina (mentor)
Sažetak rada
Mesne prerađevine su, uz meso, jedna od osnovnih namirnica kod skoro svakog čovjeka,. Mesne prerađevine su specifična roba u transportu i ne mogu se prevoziti bilo kako. Ambalaža mesnih prerađevina je raznovrsna, ali ima i više funkcija. Osim one primarne, zaštite proizvoda, ambalaža treba biti i informativnog i promotivnog karaktera. Za transport prerađevina moraju se isključivo koristiti kamioni – hladnjače i uvjeti moraju biti prilagođeni proizvodu Kako bi olakšali transport mogu koristiti karnet TIR koji smanjuje birokraciju u prijevozu robe. Transportne tehnologije koje se najčešće koriste su palete, kontejneri, viličari i hladnjače. Cjelokupni transport, uz carinu, regulira se transportnim tarifama.
Ključne riječimesne prerađevine transport karnet TIR transportne tehnologije transportne tarife
Naslov na drugom jeziku (engleski)ROAD TRANSPORT OF MEAT PRODUCTS
Povjerenstvo za obranuAna-Mari Poljičak (predsjednik povjerenstva)
Ivana Beljo (član povjerenstva)
Nikolina Gaćina (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište u Šibeniku
Ustrojstvena jedinica niže razinePromet
MjestoŠibenik
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaTEHNIČKE ZNANOSTI
Tehnologija prometa i transport
Vrsta studijastručni
Stupanjstručni
Naziv studijskog programaPromet; smjerovi: Cestovni promet, Poštanski promet
SmjerCestovni promet
Akademski / stručni nazivstručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka prometa
Kratica akademskog / stručnog nazivabacc.ing.traff.
Vrsta radazavršni rad
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-09-22
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Meat and meat products are one of the basic foods of the human diet. Meat products have specific conditions of transport and storage. Various packaging materials used for a various meat products and they are functional. Except its primary function of protecting the product, the packaging should also be informative and promotional nature. For transportation of the meat, products must be exclusively used trucks - refrigerators and which enable specific condition. In order to facilitate transportation can be used TIR carnet, which reduces bureaucracy in the transport of goods. Transport technologies that are commonly used are pallets, containers and trucks -refrigerated. Entire transportation with customs duties regulated with the transportation tariffs.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)meat products transport customs TIR transport technology transport tariffs
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:332256
PohranioNives Paškov Milošević