specijalistički diplomski stručni
ALKOHOLNA PIĆA I UTJECAJ NJIHOVE KONZUMACIJE NA LJUDSKI ORGANIZAM

Vjerana Bralić (2016)
Veleučilište u Šibeniku
Menadžment
Podaci o radu
NaslovALKOHOLNA PIĆA I UTJECAJ NJIHOVE KONZUMACIJE NA LJUDSKI ORGANIZAM
AutorVjerana Bralić
Voditelj/MentorNikolina Gaćina (mentor)
Sažetak rada
Alkoholna pića dobivaju se kroz dva temeljna postupka, a to su fermentacija i destilacija. Sadrže između 3 i 80% etanola. Alkoholna pića dijele se na jaka alkoholna pića i alkoholna pića, ovisno o udjelu alkohola. Među najpoznatija alkoholna pića spadaju rum, votka, konjak, gin, whisky, sake, mastika, maraschino, tekila i mnoga druga pića. Alkoholna pića imaju izrazit utjecaj na ljudski organizam koji može rezultirati i pozitivnim i negativnim posljedicama.
Ključne riječialkohol alkoholna pića utjecaj na zdravlje fermentacija destilacija
Naslov na drugom jeziku (engleski)ALCOHOLIC BEVERAGES AND INFLUENCE OF THEIR CONSUMPTION ON HUMAN ORGANISM
Povjerenstvo za obranuJasmina Sladoljev (predsjednik povjerenstva)
Ana Udovičić (član povjerenstva)
Nikolina Gaćina (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište u Šibeniku
Ustrojstvena jedinica niže razineMenadžment
MjestoŠibenik
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Nutricionizam
Vrsta studijastručni
Stupanjspecijalistički diplomski
Naziv studijskog programaMenadžment
Akademski / stručni nazivstručni/a specijalist/specijalistica menadžmenta
Kratica akademskog / stručnog nazivaSruč.spec.oec.
Vrsta radaspecijalistički diplomski stručni
Jezik hrvatski
Datum obrane2016-07-12
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Alcoholic beverages are obtained by two basic proces, by fermentation and destillation. Alcoholic beverages contain between 3 and 80% of ethanol. With regars to the content on ethanol alcoholic beverages are divided into strong alcoholic beverages and alcoholic beverages. Most famous alcoholic beverages are rum, vodka, cognac, gin, whisky, maraschino, tequilaandothers. Consumption of alcoholic beverages has strong impact on human organism that can result with positive and negative consequences.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)alcohol alcoholic beverages impact on human health destillation fermentation
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:958656
PohranioNives Paškov Milošević