specijalistički diplomski stručni
JAKA ALKOHOLNA PIĆA

Kristijan Nakić (2015)
Veleučilište u Šibeniku
Menadžment
Podaci o radu
NaslovJAKA ALKOHOLNA PIĆA
AutorKristijan Nakić
Voditelj/MentorNikolina Gaćina (mentor)
Sažetak rada
Alkoholna pića se dobivaju fermentacijom i destilacijom, te sadrže između 3 i 80% etanola.S obzirom na sadržaj etanola dijele na slaba, srednje jaka i jaka. Jaka alkoholna pića sadrže preko 15% etanola. U svjetski poznata jaka alkoholna pića spadaju rakije, whisky, rum, vodka, likeri, gin i mnoga druga pića. Jaka alkoholna pića podrijetlom iz Hrvatske su Travarica, Slavonska šljivovica, Stara šljivovica, Zadarski maraschino, Pelinkovac i Loza.
Ključne riječietanol jaka alkoholna pića fermentacija destilacija
Naslov na drugom jeziku (engleski)Strong alcoholic beverages
Povjerenstvo za obranuAna Udovičić
Divna Goleš
Nikolina Gaćina
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište u Šibeniku
Ustrojstvena jedinica niže razineMenadžment
MjestoŠibenik
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaINTERDISCIPLINARNA PODRUČJA ZNANOSTI
Kognitivna znanost (prirodne, tehničke, biomedicina i zdravstvo, društvene i humanističke znanosti)
Vrsta studijastručni
Stupanjspecijalistički diplomski
Naziv studijskog programaMenadžment
Akademski / stručni nazivstručni/a specijalist/specijalistica menadžmenta
Kratica akademskog / stručnog nazivaSruč.spec.oec.
Vrsta radaspecijalistički diplomski stručni
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-09-22
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski)
Alcoholic beverages are obtained by fermentation and distillation, they contain between 3 and 80% of ethanol. With regard to the content of ethanol they are divided into low, medium and strongalcoholic beverages. Strong alcoholic beverages containing more than 15% ethanol. World famous strong alcoholic beverages are brandy, whiskey, rum, vodka, liqueurs, gin and other drinks. Strong alcoholic beverages originally from Croatia are Travarica, Slavonska šljivovica, Stara šljivovica, Zadarski maraschino, Pelinkovac i Loza.
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski)ethanol strong alcoholic beverages fermentation destilation
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad u otvorenom pristupu
Uvjeti korištenja radahttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:878199
PohranioNives Paškov Milošević