specijalistički diplomski stručni
Slavonska tradicionalna kuhinja i običaji

Žaklina Lasić (2015)
Veleučilište u Šibeniku
Menadžment
Podaci o radu
NaslovSlavonska tradicionalna kuhinja i običaji
AutorŽaklina Lasić
Voditelj/MentorNikolina Gaćina (mentor)
Sažetak rada
Ovaj završni rad približiti će povijest života Slavonaca, ujediniti sve važnije svetkovine sa bogatim tradicijskim običajima, te pripremu hrane prikazati kao posebno umijeće prilagođavanja svečanim prigodama, godišnjim dobima i najzad potrebama težačkog rada Slavonca. Također, u radu će se istaknuti i najvažnije manifestacije koje su se održale do danas, a koje samim imenom predstavljaju prepoznatljivost kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Rad je pisan induktivno deduktivnom metodom.
Ključne riječitradicija Slavonija jelovnici običaji
Povjerenstvo za obranuIvica Poljičak
Anita Grubišić
Nikolina Gaćina
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište u Šibeniku
Ustrojstvena jedinica niže razineMenadžment
MjestoŠibenik
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaDRUŠTVENE ZNANOSTI
Ekonomija
Trgovina i turizam
Vrsta studijastručni
Stupanjspecijalistički diplomski
Naziv studijskog programaMenadžment
Akademski / stručni nazivstručni/a specijalist/specijalistica menadžmenta
Kratica akademskog / stručnog nazivaSruč.spec.oec.
Vrsta radaspecijalistički diplomski stručni
Jezik hrvatski
Datum obrane2015-01-26
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad dostupan samo djelatnicima i studentima matične ustanove
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:753607
PohranioNives Paškov Milošević