Rad nije dostupan
specijalistički diplomski stručni
Funkcionalna hrana - višnja maraska

Ivan Ćurčija (2014)
Veleučilište u Šibeniku
Menadžment
Podaci o radu
NaslovFunkcionalna hrana - višnja maraska
AutorIvan Ćurčija
Voditelj/MentorNikolina Gaćina (mentor)
Sažetak rada
Maraska ili maraška je stara hrvatska autohtona sorta višnje najviše rasprostranjena u Dalmaciji. Maraska ima snažnu aromu, odličnu kakvoću plodova osobite vrijednosti u likerskoj industriji. Višnja maraska spada pod funkcionalnu hranu, a funkcionalnom hranom smatraju se namirnice koje uz osnovnu nutritivnu vrijednost imaju i pozitivan utjecaj na opće zdravlje ljudi ili sudjeluju u smanjenju rizika razvoja pojedinih bolesti. Funkcionalna hrana koje je dio i višnja maraska ima blagotvorne fiziološke i psihološke učinke na naš organizam. Svrha ovoga završnog rada je da pobliže upoznamo višnju marašku i njezin utjecaj na čovijekov organizam.
Ključne riječiMaraska funkcionalna hrana uzgoj
Povjerenstvo za obranuTanja Radić Lakoš (predsjednik povjerenstva)
Jelena Šišara (član povjerenstva)
Nikolina Gaćina (član povjerenstva)
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanjVeleučilište u Šibeniku
Ustrojstvena jedinica niže razineMenadžment
MjestoŠibenik
Država obraneHrvatska
Znanstveno područje, polje, granaBIOTEHNIČKE ZNANOSTI
Nutricionizam
Vrsta studijastručni
Stupanjspecijalistički diplomski
Naziv studijskog programaMenadžment
Akademski / stručni nazivstručni/a specijalist/specijalistica menadžmenta
Kratica akademskog / stručnog nazivaSruč.spec.oec.
Vrsta radaspecijalistički diplomski stručni
Jezik hrvatski
Datum obrane2014-07-15
Vrsta resursatekst
Prava pristupaRad nije dostupan
Uvjeti korištenja radahttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:883373
PohranioNives Paškov Milošević