No public access
master's thesis
Funkcionalna hrana - višnja maraska

Ivan Ćurčija
Metadata
TitleFunkcionalna hrana - višnja maraska
AuthorIvan Ćurčija
Mentor(s)Nikolina Gaćina (thesis advisor)
AbstractMaraska ili maraška je stara hrvatska autohtona sorta višnje najviše rasprostranjena u Dalmaciji. Maraska ima snažnu aromu, odličnu kakvoću plodova osobite vrijednosti u likerskoj industriji. Višnja maraska spada pod funkcionalnu hranu, a funkcionalnom hranom smatraju se namirnice koje uz osnovnu nutritivnu vrijednost imaju i pozitivan utjecaj na opće zdravlje ljudi ili sudjeluju u smanjenju rizika razvoja pojedinih bolesti. Funkcionalna hrana koje je dio i višnja maraska ima blagotvorne fiziološke i psihološke učinke na naš organizam. Svrha ovoga završnog rada je da pobliže upoznamo višnju marašku i njezin utjecaj na čovijekov organizam.
Committee MembersTanja Radić Lakoš (committee chairperson)
Jelena Šišara (committee member)
Nikolina Gaćina (committee member)
GranterVeleučilište u Šibeniku
Lower level organizational unitsMenadžment
PlaceŠibenik
StateCroatia
Scientific field, discipline, subdisciplineBIOTECHNICAL SCIENCES
Nutrition
Study programme typeprofessional
Study levelspecialist graduate
Study programmeManagement
Academic title abbreviationSruč.spec.oec.
Genremaster's thesis
Language Croatian
Defense date2014-07-15
Parallel keywords (Croatian)Maraska funkcionalna hrana uzgoj
Resource typetext
Access conditionNo public access
Terms of usehttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/hr/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:883373
CommitterNives Paškov Milošević