master's thesis
POSLOVANJE SUBJEKTA ZA PROIZVODNJU I PRIPREMU HRANE PREMA NAČELIMA HACCP SUSTAVA - PRIMJER PODUZEĆA ISTRAGRAFIKA I ECO WASH

Petra Šarić (2015)
Polytechnic of Sibenik
Management
Metadata
TitlePOSLOVANJE SUBJEKTA ZA PROIZVODNJU I PRIPREMU HRANE PREMA NAČELIMA HACCP SUSTAVA - PRIMJER PODUZEĆA ISTRAGRAFIKA I ECO WASH
AuthorPetra Šarić
Mentor(s)Tanja Radić Lakoš (thesis advisor)
Abstract
Ovim radom željelo se prikazati kako je odgovornost na svim sudionicima u lancu hrane („od polja do stola“), te kako je temeljno načelo novog koncepta osiguranja sigurnosti hrane ujedno načelo sljedivosti. Rad je pisan indukcijsko – dedukcijskom metodom i podijeljen je u tri cjeline. Prvi dio rada objašnjava analizu rizika i opasnosti hrane jer osnovno je zaštititi ljudsko zdravlje, interese potrošača i omogućiti nesmetano funkcioniranje tržišta. Kontinuirano praćenje kroz lanac hrane nužno je zato što do zagađenja može doći u bilo kojoj fazi proizvodnje, prerade i distribucije hrane. Drugi dio rada govori o sustavu kvalitete i sigurnosti hrane te definira ukupni značaj opasnosti koji je visok, srednji ili nizak. Ovaj pristup HACCP tim koristi za potvrđivanje postojećih ili određivanje dodatnih ili novih metoda kontrole koje će se primjenjivati.
Committee MembersAnita Grubišić
Nikolina Gaćina
Tanja Radić Lakoš
GranterPolytechnic of Sibenik
Lower level organizational unitsManagement
PlaceŠibenik
StateCroatia
Scientific field, discipline, subdisciplineSOCIAL SCIENCES
Economics
Trade and Tourism
Study programme typeprofessional
Study levelspecialist graduate
Study programmeManagement
Academic title abbreviationSruč.spec.oec.
Genremaster's thesis
Language Croatian
Defense date2015-06-23
Parallel keywords (Croatian)HACCP sigurnost hrane
Resource typetext
Access conditionAccess restricted to students and staff of home institution
Terms of usehttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:248459
CommitterNives Paškov Milošević