undergraduate thesis
ANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠĆA SA POSEBNIM OSVRTOM NA ANALIZU PUTEM FINANCIJSKIH POKAZATELJA NA PRIMJERU Jadranske banke d.d.

Marko Elez (2016)
Polytechnic of Sibenik
Metadata
TitleANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠĆA SA POSEBNIM OSVRTOM NA ANALIZU PUTEM FINANCIJSKIH POKAZATELJA NA PRIMJERU Jadranske banke d.d.
AuthorMarko Elez
Mentor(s)Željko Deković (thesis advisor)
Abstract
Tema rada je „Analiza financijskih izvještaja s posebnim osvrtom na analizu putem financijskih pokazatelja na primjeru poduzeća Jadranske banke D.D. Šibenik“. Ovu temu sam odabrao iz razloga što smatram da je razumijevanje financijske dimenzije poslovanja i upoznavanje njenih pravilnosti neophodno i iznimno važno da bi se uspješno upravljalo poduzećem te financijskim i kreditnim institucijama. Istraživanjem i izradom ovog rada smatram da ću produbiti razumijevanje i obogatiti svoje znanje o upravljanju financijama. Predmet rada su financijski izvještaji. Bilanca kao prikaz imovine i obveza poduzeća na određeni dan, račun dobiti i gubitka kao prikaz prihoda, rashoda i njihove razlike za određeno razdoblje. Bilanca i račun dobiti i gubitka za 2012.g., 2013.g. i 2014.g. Svrha rada je analizom financijskih izvještaja, bilance stanja i RDG-a za trogodišnje razdoblje provesti mjerenja i ustanoviti međusobne odnose brojčanih vrijednosti te izvesti značajne i korisne informacije za donošenje financijskih odluka. Cilj rada je otkriti uzroke neuspješnog poslovanja Jadranske banke D.D. Šibenik.
GranterPolytechnic of Sibenik
PlaceŠibenik
StateCroatia
Scientific field, discipline, subdisciplineSOCIAL SCIENCES
Economics
Finance
Study programme typeprofessional
Study levelundergraduate
Study programmeManagement; specializations in: Tourism Management, Information Management
Study specializationInformation Management
Academic title abbreviationbacc.oec.
Genreundergraduate thesis
Language Croatian
Defense date2016-11-03
Parallel keywords (Croatian)financijski izvještaji bilanca račun dobiti i gubitka
Resource typetext
Access conditionOpen access
Terms of usehttp://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
URN:NBNhttps://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:143:698087
CommitterNives Paškov Milošević